Vormvrijontwikkelen.nl

Verhalen & meer ... 

September 2021

De menselijke kant van duurzaamheid

In het e-zine Zakelijk en Innovatie van Rijkswaterstaat staat een artikel over mijn rol als initiator en ontwikkelaar van het concept Groeituin Social Return. In dit artikel beschrijf ik een duidelijke stip op de horizon: bij collega’s en opdrachtnemers het bewustzijn over de menselijke kant van duurzaamheid vergroten. Maar waar begin je dan? ‘Uitgangspunt was een praatplaat, zoals ik het noem. Daarop bracht ik mijn eigen loopbaanpad in beeld. Ik dacht: als ik dicht bij mezelf blijf, dan kan ik beter duidelijk maken wat duurzame inzetbaarheid is. Daarna ging ik in gesprek met collega’s, leidinggevenden en leveranciers. En dan had ik het niet over KPI’s of andere getallen, maar over mensen. Zo ging het balletje rollen. De communicatieafdeling wilde er een intranetpagina aan wijden, een collega met dezelfde inkoopachtergrond haakte aan, de verantwoordelijken achter Banenafspraak geloofden erin. Zo kwamen de beleidslijnen bij elkaar en was de Groeituin Social Return geboren – door mijn eigen droom als praatplaat te delen.’

Lees meer »
Maart 2021

Duurzame Inzetbaarheid. Buzzword of keiharde noodzaak?

Duurzame inzetbaarheid is een bekend arbeidsthema. Maar wat is het eigenlijk als we, vaak door de waan van de dag van klus naar klus rennen? Het wordt al snel een ding voor later. En later begint NU. Artikelen  in dit themanummer kun je gebruiken door jezelf de vraag te stellen: ' hoe werkt het voor mij?'. 

Lees meer »
December 2019

Bieden van maatwerk bij social return

In het e-magazine van A&O fonds Rijk met als themanummer sociale innovatie is een artikel verschenen over mijn rol als contractmanager bij Rijkswaterstaat. In deze rol richt ik mij volledig op het vormgeven van duurzame inzetbaarheid voor talentvolle werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt rondom het thema social return. Lees hier het hele artikel: https://www.aofondsrijk.nl/artikel/rijkswaterstaat-biedt-maatwerk-bij-social-return/

Lees meer »
Maart 2019

Duurzaamheid van arbeid

Wat versta jij onder duurzaamheid van jezelf, je collega of je medewerkers? Bij duurzaamheid van arbeid, de duurzaamheid van mensen hebben we vaak geen concreet beeld. Het wordt als abstract of te veel omvattend ervaren. Eigenlijk is duurzaamheid van arbeid niet veel anders dan duurzaamheid in  de energiesector. Als we hier praten over duurzaamheid is het concreet. We kennen groene energie, opgewekt uit milieuvriendelijk bronnen die onuitputtelijk zijn. Ook duurzaam is minder energie gebruiken.

Lees meer »
Januari 2017

Een talentvol 2017!

Ontdek, Ontwikkel en Benut talent! Talent van jezelf en dat van de ander(en). Vergroot je eigen inzicht, weet wat je drijft en waar je talent ligt. En ga eens het gesprek aan met bijvoorbeeld je collega en ontdek waar hij/zij goed in is. Combineer talenten en groei beiden.

Lees meer »
September 2016

Studenten Avans Hogeschool ontwikkelen vormvrij

3 studenten van de HRM advies opleiding gaan aan de slag met het thema de Hybride Professional. Vormvrij Ontwikkelen wenst met deze minor meer inzicht te krijgen in welke facetten voor de verschillende stakeholders vooral van belang zijn en hoe die in de praktijk uitwerken. De insteek van Avans Hogeschool hierbij is "vormvrij", dat wil zeggen dat de vorm waarin de studenten met de opdracht aan de slag gaan, vooraf niet vaststaat, ontwikkelt wordt door de studenten en aansluit bij het persoonlijk ontwikkelingsvraagstuk van de studenten.

Lees meer »